FAQ

Geen zoekresultaten gevonden.

Wanneer starten de inschrijvingen?

We maken onze planning bekend in december. Vanaf zaterdag 6 januari om 9.00uur kan je dan online inschrijven. 

Wil je graag op de hoogte blijven en de start van de inschrijvingen niet missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Waar kan ik een fiscaal attest of deelnamebewijs vinden?

In je account kan je de verschillende attesten vinden. Die worden automatisch opgemaakt twee weken na afloop van het kamp op basis van de verstrekte gegevens. 

Kan ik monitor worden bij Sportkampen De Miester?

Dat kan!

Als je minstens 16 jaar bent tenminste. Je kan je hier aanmelden om monitor te worden. We contacteren je wanneer we vacatures hebben.

Is de opvang gratis?

De opvang tussen 8u en 9u, en tussen 16u of 16u15 en 18u is gratis.

Hoe kan ik inloggen op mijn account?

Je gaat naar de home pagina van onze website en dan klik je op 'Mijn account' bovenaan de pagina.

Vervolgens typ je je e-mailadres in waarmee je je kind(eren) al eens hebt ingeschreven en klik je op 'login'. Onze website zal je een mail versturen met een autologin link in. 

Als je klikt op deze link log je in op je account! 

TIP
Je kan de link gewoon opslagen in je favorieten, zo hoef je niet elke keer een nieuwe e-mail aan te vragen.

BELANGRIJK
Als je je kind(eren) nog nooit hebt ingeschreven heb je nog geen account en kan je ook niet inloggen. Schrijf je kind(eren) eerst in en dan maakt onze website automatisch een account voor je aan.


Kan ik ook kinderen inschrijven voor een ander gezin?

Heel kort: nee.

Ons systeem is zo opgezet dat de inschrijvingen per familie worden gebundeld. Ook de betalingen, infomails en attesten worden naar de ouders gericht. Als je dus een kind inschrijft dat niet tot je eigen gezin behoort stuur je onze administratie in de war. Met mogelijke fouten tot gevolg. 

WIl je toch graag voor iemand anders inschrijven? Schrijf dan in met het mailadres van de andere ouder. Zo kunnen wij alle gegevens correct registreren.

Ik sta op de wachtlijst. Hoe groot is de kans dat ik mijn kind effectief kan inschrijven?

Dat is niet met zekerheid te zeggen. De laatste jaren zijn we er in geslaagd om iedereen op de wachtlijst een plaatsje te bezorgen. Maar dat kunnen we dus niet garanderen.

Als ook de wachtlijst volzet is kan je voor dat kamp niet meer inschrijven.

Kan ik een inschrijving annuleren? Of veranderen naar een andere periode?

Om een inschrijving te annuleren of te wijzigen stuur je ons een mail. Wij annuleren dan de inschrijving of doen de nodige aanpassingen indien mogelijk. Het betaalde inschrijvingsgeld wordt overgezet naar je tegoed voor een volgende inschrijving. Als je liever een terugbetaling wil kan je dat vragen in je mail. Er wordt een administratieve kost van 20€ afgehouden van het betaalde bedrag.


Kan ik kiezen bij wie mijn kind in de groep zit?

Je kan bij de inschrijving aangeven welke vriendjes graag samen zitten. Je kan dat via je account ook later nog aanpassen. We proberen dan zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen. 

De basis voor de verdeling blijft de leeftijd en maturiteit van de kinderen. Wij bieden immers activiteiten aan die aansluiten bij de ontwikkeling van de kinderen.


Ik wil toch graag warme maaltijden bestellen. Of net de warme maaltijden cancellen. Kan dat?

Je kan ons een mailtje sturen als je de opties van je inschrijving wil aanpassen. Je krijgt dan een aangepaste factuur of creditnota.

Kan ik mijn kind vroeger ophalen?

Nee, of toch liever niet. 

We begrijpen dat het soms niet anders kan. Als je kind toch vroeger weg moet van het kamp laat je dat op voorhand weten. Hou er wel rekening mee dat je zo het verloop van het kamp stoort. Midden in een spel iemand van de deelnemers weghalen is voor niemand leuk. Je komt dus liefst tijdens de pauzes om 12.30u of 15.30u.

Ik ben iets verloren op kamp, wat nu?

Iets verloren op kamp? Dan proberen we dit graag terug te vinden voor jou! 

Goed om weten, alle verloren voorwerpen blijven op SALCO tot het einde van de  vakantieperiode. Pas daarna zullen deze, als ze zijn teruggevonden, worden overgebracht naar ons magazijn in Bierbeek. Na een jaar schenken we alle verloren voorwerpen weg.

 Wat moet je doen in welke situatie?

  1. TIJDENS HET KAMP

    Alle spullen die we vinden stallen we dagelijks uit bij de ingang. Dan kan je meteen kijken of er iets van jou bij zit.

  2. NA HET KAMP, tijdens dezelfde vakantieperiode
    Je bent steeds welkom op Salco om te komen kijken bij de gevonden spullen. Die bewaren we per kampweek.

  3. NA HET KAMP, de vakantieperiode is afgelopen

    Is de vakantieperiode afgelopen? Je kan ons een mailtje sturen met een duidelijke beschrijving van de voorwerpen die je kwijt bent. We kijken dan in het magazijn of we je kunnen helpen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x